Blogger Seo Ayarları Nasıl Yapılır?

Share:


Blogger seo ayarlarını ne yazık ki bir çok kullanıcı yapmayı bilmediğinden sitesinin hiti çok az oluyor. Blogger seo ayarları aslında çok önem taşıyan bir etkendir. Bugün blogger'a yeni başlayanlar için blogger 'da seo ayarlarının nasıl yapıldığını göstereceğim. Bazı arkadaşlarımız bu konuyu biliyordur fakat çok dikkat ettim bir çok blogger kullanıcısı acemi olan arkadaşlar seo ayarlarını yapmadan yoluna devam ediyorlar buda sitesinde büyük hit kaybına neden oluyor.

Şimdi gelelim blogger seo ayarlarının nasıl yapılacağına temanızın ayarlar bölümünden meta etiketleri ve meta açıklarınızı yazmanız lazım bu google vb ara motorları için çok önemli. Nasıl yapıldığı aslında çok basit fakat kafanız karışmasın diye sizlere adım adım resimli olarak aşağıda blogger seo ayarları 'nın nasıl yapıldığını göstereceğim.

Blogger panelinizden Tema 'ya tıklayın açılan sayfada HTML'yi Düzenle tıklayın.


Açılan sayfada Description yazısı ile Keywords Yazısını bulun. Description yazan yerin sol tarafına iki tırnak arasına kırmızı okla gösterdiğim yere sitenizin açıklamasını yazın. Yine aynı şekilde Keywords yazan yeri bulun ve kırmızı okla gösterdiğim yere sitenizin anahtar kelimelerini virgül koyarak yazın. Örneğin siteniz seo sitesi diyelim seo, seo dersleri, seo nasıl yapılır gibi bu şekilde girmeniz lazım abartıya kaçmayın en fazla 5 anahtar kelime girin ve kaydedin bu kadar basit.


Hiç yorum yok