Blogger Tr Uzantısını Kaldırma

Share:

Blogger 'ın getirdiği bir güncelleme yüzünden blogspot.com alan adının sonuna her ülkenin kendi uzantıları sonuna eklendi. Bu bizim gibi blogger 'lar için kötü bir güncelleme olduğunu çok rahat söyleyebilirim. Bu uzantı biz blogger 'lara ne gibi zararı var derseniz kısaca anlatmak gerekirse sitenizin sonu com iken siteniz Dünyaya hitap ederken şimdiyse google sitenize genelde Tr uzantısı olduğu için Türkiye 'de göstermeye yoğunlaşıyor. Buda sitenizde hit kaybına, Alexa sıralamalarınızın yükselmesine neden oluyor. Şimdi sizlere blogger Tr uzantısını kaldırmak için sizlere 3 adımda aşağıya sıralayacağım.

1- Öncelikle aşağıda paylaştığım kodu komple kopyalayın.

[<script type="text/javascript"> var str= window.location.href.toString(); if ((str.indexOf('.com/'))=='-1') { var str1=str.substring(str.lastIndexOf(".blogspot.")); if (str1.indexOf('/')=='-1') { var str2=str1; } else { var str2=str1.substring(0,str1.indexOf('/')+1); } window.location.href =window.location.href.toString().replace(str2,'.blogspot.com/ncr/'); } </script>]

2- Blogger sitenizden Tema 'ya tıklayıp HTML 'yi Düzenle ye tıklayın.



3- Açılan sayfada ilk sıralarda bulunan  <head> yazısını bulun ve az önce size verdiğim kodu head yazan yerin hemen altına yapıştırın ve Temayı Kaydet diyin. Artık sitenizin sonundan Tr uzantısını silmiş bulunuyorsunuz işlem bu kadar basit.


Hiç yorum yok